În urmă cu mai bine de doi ani, Radu, Alex, Chwartz, Ciucă şi Iulius au format ceea ce se numeşte astăzi Ultra Sound, un colţ din galeria echipei CSU Sibiu şi o jumătate din galeria echipei de fotbal CSU Voinţa.
Din 2007 până azi s-au prin acest grup s-au perindat mulţi membrii. La un moment dat erau în jur de 30, şi fete şi băieţi. “Noi făceam parte din galeria mare a CSU Sibiu însă acolo era prea multă cenzură. Aşa că am hotărât să face grupul nostru, se ne distingem prin ceva, noi suntem mai nebuni” a spus Radu Ţoţa, liderul Ultra Sound. Cu trecerea timpului, gruparea Ultra Sound a rămas cu 12 membrii. Iulius a părăsit grupul „vechilor” dar s-au adăugat Edi, Cosmin, Bitang, Mişu, Bilă, Burger şi Grasu. Cântă la meciuri, merg în deplasări, fac proiecte. Aceste lucruri definesc adunarea de tricouri negre personalizate cu “Toci” şi steagul României. “La baschet am avut momente frumoase dar şi momente urâte. În general mergem la meciuri şi cântăm. În deplasări la Cluj, Braşov sau Ploieşti. Am avut momente urâte la Cluj şi la Mediaş. Acum un an jumătate când ne-am bătut cu cei din galeria clujeană. La Mediaş a fost mai urât. Eram în galerie şi cântam când unul dintre agenţii de la pază s-a enervat, l-a scos pe Ciucă afară şi a dat în el cu un baston electric. Atunci noi ceilalţi am intervenit şi ne-am pus pe el. Au venit şi jandarmii şi a ieşit urât” povesteşte Radu.
Pasiunea lor pentru sport nu se opreşte aici. Ultra Sound participă şi la meciurile echipei de fotbal CSU Voinţa. Pentru că au mai mult spaţiu, tinerii se pot manifesta mult mai liber. Cu bannere, steaguri, torţe, ei încearcă ca atmosfera din tribune să se apropie de cea a peluzelor consacrate din capitală. “Suntem aceiaşi membri şi la fotbal, însă aici suntem mai mulţi, în jur de 30. Galeria mai este formată şi din gruparea Commora care are în jur de 40 de oameni. Împreună vrem să ne unim şi să formăm Peluza Sud Sibiu. Ne dorim să adunăm cât mai mulţi fani în peluză, să face nişte reguli, legitimaţii şi să susţinem echipa să promoveze în Divizia B. Avem şi un site care în momentul de faţă este în construcţie. Tot ce îmi doresc este să nu se întâmple să piardă echipa de trei ori la rând şi să se retragă cei care sunt. Trebuie să mergem înainte şi la bine şi la rău”, a precizat liderul. Dacă la baschet se face “o selecţie” pentru a intra în grup, adică membrii trebuie să fie majori şi să vină să cânte la meciuri, la fotbal pretenţiile sunt la nivel de prezenţă. Cei care ţin cu echipa trebuie să vină la meciuri, să se implice şi dacă va fi nevoie în viitor să şi cotizeze cu o sumă minoră la formarea unui buget pentru deplasări şi nu numai. “Din păcate nu prea există tradiţie la noi însă ceea ce îmi place cel mai mult este că există fair-play”, a încheie Radu povestea grupului Ultra Sound.
http://www.turnulsfatului.ro/1096/ultras-la-baschet-%C5%9Fi-la-fotbal.html
Sam Mar 10, 2012 11:07 am Scris de burger
» Ceva melodii
Vin Noi 18, 2011 1:45 pm Scris de burger
» Ultra Sound
Dum Oct 30, 2011 3:37 pm Scris de burger
» Evenimente
Vin Aug 05, 2011 4:17 pm Scris de burger
» Auto / Moto
Sam Iul 09, 2011 1:22 pm Scris de burger
» Poze
Sam Iun 25, 2011 9:10 pm Scris de burger