ce frumos se vorbeste de vointa sibiu pe siteul ligii a 2 a
VOINŢA SIBIU: A renăscut fotbalul pe Cibin!
Timp de şase zile, siteul nostru a prezentat campioanele de toamnă ale celui de-al treilea eşalon. După CF Brăila, ACS Berceni, Juventus Bucureşti, Triumf Bârca şi ACS Recaş, azi încheiem cu ultimul lider, revelaţia Voinţa Sibiu din seria a VI-a.
La trei ani de la retrogradarea lui FC Sibiu şi la nouă după ce s-a pus lacătul la Inter Sibiu, fotbalul sibian a revenit la viaţă datorită banilor lui Ioam Hămbăşan şi priceperii tânărului antrenor Marius Baciu.
Voinţa Sibiu, liderul autoritar al seriei a şasea a Ligii a III-a, este o echipă născută oarecum din întâmplare. O spune chiar patronul ei, Ioan Hămbăşan. "Această echipă este pariul meu cu mine însumi. M-am ocupat de nişte procese ale acestei echipe şi aşa mi-a venit ideea să investesc în ea", a mărturisit omul de afaceri. Cum nu se prea pricepea la fotbal, i-a ochit pe Marius Baciu, pe care l-a uns antrenor, şi pe fostul arbitru Eugen Pârvulescu, pe care l-a pus şef la club.
Cei doi nu i-au înşelat aşteptările, iar la jumătatea campionatului Voinţa e pe primul loc în serie, cu şase puncte peste Seso Câmpia Turzii, un singur eşec şi punctaj maxim pe teren propriu. Reţeta succesului este simplă: multă muncă. "24 de ore din 24 mă ocup doar de fotbal. Îmi doream atât de mult să încep să antrenez încât nu vreau să irosesc şansa primită. Voinţa mi s-a părut o bună oportunitate, fiindcă am văzut că se vrea performanţă şi sunt condiţii. Am adus cu mine nişte băieţi cu experienţă, care joacă şi pentru ei, dar şi pentru mine, iar acum toată lumea e mulţumită", dezvăluie fostul stelist Marius Baciu.
Vedetele echipei sunt Flavius Boroncoi şi Marius Foro, jucători cu experienţă chiar şi în Liga I. Cu ei şi cu toţi ceilalţi, patronul Voinţei Sibiu visează la o ascensiune fulminantă spre Liga I, după modelul vecinilor de la CFR Cluj. " În 3 ani putem ajunge în Liga I dacă mai convingem şi alţi oameni să investească la echipă. Deocamdată, ne mulţumim cu ajutorul de la primărie, care ne ajută cu stadionul, dar eu speră să se implice şi în finanţarea echipei", încheie patronul Ioan Hămbăşan.
Vasile Ghindaru a ajuns în Singapore
Fostul jucător al Braşovului a făcut şi el parte din proiectul Voinţa Sibiu. Mijlocaşul a jucat până la jumătatea turului la Sibiu, dar s-a transferat apoi în Singapore. "Ne-a ajutat mult şi el şi cred că şi Voinţa l-a ajutat pe el. Dacă nu juca aici poate nu ajunge să se transfere pe bani la care nu spera. Avem şi alţi jucători importanţi şi sper să trecem peste acest nivel ca şi cum nu am fi fost niciodată în Liga a III-a", a spus Marius Baciu.
A investit aproape 100.000 de euro
Chiar dacă joacă în eşalonul al treilea Voinţa Sibiu îi "mănâncă" patronului o sumă considerabilă de bani în fiecare lună. "Investesc cam 9.000 de euro lunar. Eu atât pot să suport din buzunarul meu. Nu mă ajută nimeni", spune Ioan Hămbăşan. Patronul este lăudat de antrenorul Marius Baciu. "Banii se dau tot timpul la zi. Niciodată nu s-a întârziat. Asta contează mult pentru moralul jucătorilor. Când ai jucători mulţumiţi poţi face performanţă", spune Baciu.
5.000 de spectatori la derby-uri
Fostul fundaş central al Stelei a rămas plăcut surprins şi de dorinţa spectatorilor sibieni de a urmări fotbal. Marius Baciu spune că nu credea că va fi aşa entuziasm în jurul Voinţei Sibiu. "Vin 2.500 de spectatori la fiecare meci. Lumea e ahtiată după fotbal. La meciurile importante vin şi 5.000 de spectatori. Oamenii vor să vadă fotbal la Sibiu", spune Baciu.
Sam Mar 10, 2012 11:07 am Scris de burger
» Ceva melodii
Vin Noi 18, 2011 1:45 pm Scris de burger
» Ultra Sound
Dum Oct 30, 2011 3:37 pm Scris de burger
» Evenimente
Vin Aug 05, 2011 4:17 pm Scris de burger
» Auto / Moto
Sam Iul 09, 2011 1:22 pm Scris de burger
» Poze
Sam Iun 25, 2011 9:10 pm Scris de burger
» fotbal